Kontakt

Adresse
Aller Media A/S
Havneholmen 33
1561 København V

Tlf: 72 34 20 00

Kommunikation til kvinder: Skab en oplevelse!

Der ER forskel på kvinder og mænd. Om vi vil det eller ej. Også til trods for en raserende ligestillingsdebat, hvor enhver kønsmæssig ulighed manes til jorden. Og det er netop denne forskel på kønnene, som du bør tage højde for, når du skaber kommunikation til din kvindelige målgruppe. For vi kan se, at det virker!

Kvinder oplever reklamer

Vi har det seneste år begået Danmarks største kvindestudie. En af de basale forskelle på kvinder og mænd er deres forskellige afkodningssystemer, når det kommer til kommunikation. Kvinder oplever reklamer. Kvinders oplevelse af budskaber er i høj grad præget af de stemninger, som budskaber er pakket ind i. Dette skyldes, at kvinder grundlæggende er langt mere holistiske og emotionelt orienterede i deres afkodning af budskaber, hvorimod mænd er mere fakta- og detaljeorienterede. Mænd fokuserer på delelementerne i en reklame, hvorimod kvinder afkoder helheder, stemninger og især de menneskelige relationer i den visuelle kommunikation.

Denne forskel kommer også til udtryk, når vi taler shoppeadfærd og beslutningsproces, hvor undersøgelser viser, at kvinder generelt er mere holistisk søgende og inddrager flere brands i den indledende research-fase, i modsætning til mænd, der derimod hurtigt indsnævrer feltet til færre valgmuligheder for at holde overblikket.

Det er en grundlæggende kønsmæssig forskel, som du med fordel kan drage nytte af i din kommunikation. Resultaterne taler et tydeligt sprog. Blandt vores 2386 annoncetests og de kvalitative vurderinger hos kvinderne, er det tydeligt, at de bedst performende annoncer er kendetegnet ved at være stemningsfyldte universer, som kvinderne nemt kan afkode og relatere sig til.

Kvinder oplever reklamer – så skab en oplevelse! Og vel og mærke en oplevelse, de kan identificere sig med.

***

Af Ph.d. i forbrugeradfærd og strategisk chef i Aller Media, Heidi Boye.