Kontakt

Adresse
Aller Media A/S
Havneholmen 33
1561 København V

Tlf: 72 34 20 00

3 stærke fødevaretendenser

Den mad, vi spiser, skal holde os mætte og kørende – men vores måltider og valg af fødevareprodukter er i lige så høj grad blevet en livsstilsindikator og en del af vores personlige branding. I øjeblikket ser vi tre stærke og voksende fødevaretendenser, som man med fordel kan placere sit fødevarebrand op ad, hvis man vil føre en målrettet kommunikation, der understøtter den setting, forbrugeren ønsker at se sig selv i.

  1. Health optimization: Spis dig super sund

    Forbrugerne vil have superfoods, der booster deres sundhed, velvære og vitalitet. De har en præference for naturlige råvarer med særlig høj koncentration af næringsstoffer og antioxidanter som fx blåbær, gojibær, chiafrø, quinoa og açai. Når immunforsvaret trænger til hjælp mod forkølelse, hovedpine eller sågar kræft, træder fix me food som ingefær, hvidløg, gurkemejerod og syrnede eller fermenterede produkter ind med beviselige effekter. Og når krop eller sind skal præstere lidt ekstra, tages performance food som fx rødbeder, rød peberfrugt og makrel i brug.

  2. Easy food, easy eat: Det gode fix

    Vi spiser flere og flere måltider langt væk fra hjemmet og spisebordet, og det stiller krav til kvaliteten, smagen og sundheden i den færdiglavede mad, vi køber. Convenience food som frysepizza og kopnudler findes stadig, men den bevidste forbruger trækker over mod de lettilgængelige produkter i gourmetkvalitet – og til gourmetpriser. On-the-go-mad og quick snacks er ikke længere kun en fransk hotdog eller et smut forbi McDonald’s. Nu langes der palæo-sandwich, bulgursalat, skyr-desserter, grødmix i termokop, frø, nødder og kogte æg over disken! Fast casual-spisesteder som fx Joe & the Juice presser frisk juice og laver avocadosandwich, mens du kigger på, og måltidskasser leveret ved hoveddøren samt færdiglavet mad af høj kvalitet (som fx hos Homemate og Smag) vælges som lødige løsninger i en travl hverdag.

  3. Clean and transparent: Fra ren jord til rent bord

    Mad uden tilsætningsstoffer, stråforkortere, sprøjtegifte osv. har længe været populære, men at spise clean indebærer økologiske, gerne biodynamiske råvarer, måske endda dyrket i egen have eller købt i den nærmeste gårdbutik – intet er forarbejdet eller præfabrikeret. Denne tendens giver næring til et væld af free from-produkter, som fx kan være glutenfri, sukkerfri, laktosefri, fri for animalske ingredienser, fri for homogenisering eller fri for kød fra dyr, der ikke har haft det godt. Det er interessant at bemærke, at free from-produkter som gluten-, sukker- eller laktosefri ikke kun vælges af forbrugere, som har en intolerans eller allergi – de vælges også af forbrugere, som ønsker at undgå gluten/sukker/laktose af andre sundhedsmæssige overbevisninger.

***

Af Iben Rouw, cand.comm. og chefredaktør for AllerMad