Kontakt

Adresse
Aller Media A/S
Havneholmen 33
1561 København V

Tlf: 72 34 20 00

7 sandheder om kvinder anno 2017

Hvad er vigtigt for danske kvinder anno 2017? Hvilke værdier og statussymboler står øverst på deres liste? Og hvad er deres forhold til krop og sundhed?

Hos Aller Media har vi arbejdet med kvinder i mere end 140 år og har netop haft de danske kvinder i alderen 18-65 år under luppen i Danmarks største kvindestudie baseret på interviews, workshops, spørgeskemaer, adfærdsdata, trend- og indholdsanalyser samt test af kommunikationsmateriale. Resultaterne er mangeartede.

Vidste du for eksempel:

  • At nutidens statussymbol er at have det godt? Samtalekøkkenet, rejser, dyre middage og luksuøse forbrugsgoder er ikke længere højstatus. Det er til gengæld det at have overskud og have det godt, i et samfund, hvor vi aldrig har spist så mange antidepressive midler, aldrig været så stressramte, som vi er i dag. Status er at have det godt.
  • At kvinder over 50 år er trætte af, at vi er så ungdomsfikseret et land, hvor det er uncool at blive ældre. Kvinder over 50 år er dem, der er bedst til at nyde livet, så det bør være slut med ældreseksisme
  • At 80% af alle købsbeslutninger i hjemmet influeres af kvinder, og den tendens vinder frem på verdensplan
  • At kvinders forhold til deres krop er i forandring. Vi står i et skisma hvor 75% af alle kvinder synes en kvindekrop med former er smuk, og alligevel er 66% utilfreds med deres krop. Fremtiden vil byde på nye kropsidealer.
  • At sundhed ikke længere handler om kost og motion. 77% mener at sundhed er en mental tilstand – sundhed handler ikke om grøntsager længere, men om at have det godt mentalt
  • At samfundets stigende fokus på sundhed og sygdom har skabt en sygdomsfrygt, der gør, at vi årligt bruger enorme mængder (1350 kr. pr. person) på kosttilskud og alverdens behandlinger i håbet på at undgå sygdomme og opretholde et sundt liv
  • At kvinder ikke tør drømme. Vi har skabt et mageligt velfærdssamfund, hvor vi ikke er i stand til at drømme om mere. Hvordan kan det være, at vi i et land med uanede muligheder og en relativ høj levestandard ikke drømmer om noget? Vi har brug for hjælp til at slippe kontrollen og sanse verden.

***

Danmarks største kvindestudie: ‘Alt om kvinder’ er lavet af Aller Media i samarbejde med Bauer Media, Matas og Concept.