Kontakt

Adresse
Aller Media A/S
Havneholmen 33
1561 København V

Tlf: 72 34 20 00

Sådan får du et tæt forhold til den utro forbruger

Glutenfri, sukkerfri, palæo, faste, 80-20, LCHF, vegansk … listen over særlige kostprincipper er lang, og der er bogstavelig talt noget for enhver smag. Det gør det vanskeligt for forbrugeren at vælge, og derfor foretrækker stadig flere forbrugere en ny taktik, hvor man tillader sig selv at shoppe rundt blandt de forskellige principper. Fleksitarisme kaldes denne form for fleksibel dedikation, hvor man fx indfører kødfri dage uden at være vegetar de øvrige dage, eller hvor man køber glutenfri pasta baseret på sojaprotein, men stadig spiser almindeligt hvedebrød.

Udvid din primære målgruppe

Som fødevarebrand er det nødvendigt at forholde sig til de aktuelle tendenser (læs mere om de tre stærkeste tendenser her), også selv om mange forbrugere ikke er tro mod en enkelt kosttrend. Kommunikationsmæssigt består tricket i at lægge sig tydeligt op ad det eller de kostprincipper, som bedst matcher ens brand, men uden at pege fingre eller virke ekskluderende i forhold til de forbrugere, som ikke er 100 % dedikerede til netop dette kostprincip. Derved udvider man sin primære målgruppe til også at favne de mange nysgerrige og åbne forbrugere, som kunne være interesserede i at flekse over i nye kostretninger i korte eller længere perioder.

Kommunikationstip

Kom den fleksitariske forbruger i møde ved at kommunikere, at dit veganske produkt passer fint ind i både en vegansk eller vegetarisk kost, men at det kan bruges af alle på en kødfri dag, og at det giver masser af grønne proteiner, som er sunde for enhver.

*** 

Af Iben Rouw, cand.comm. og chefredaktør for AllerMad