Kontakt

Adresse
Aller Media A/S
Havneholmen 33
1561 København V

Tlf: 72 34 20 00

Mad: Det handler (også) om følelser

Vi spiser, fordi vi har et fysisk behov for at blive mætte og holde kroppen kørende. Men vores måltider og madvaner er meget mere end blot et spørgsmål om overlevelse. I disse år ser vi en stigende tendens til, at mad også repræsenterer vores drømme, følelser og livsstil. Når du kommunikerer omkring fødevarer og spisesituationer, kan det være nyttigt at tage udgangspunkt i disse tre følelsesmæssige værdier, som afspejler den moderne kvindes forhold til mad:

1. Mad som social samhørighed og kærlighed

I de fleste danske familier indtages aftensmaden sammen omkring spisebordet mindst fem gange om ugen. Den tilbagevendende spisesituation skaber trygge rammer og en følelse af nærvær og fællesskab, og den energi, der lægges i at sætte god mad på bordet hver dag, opfattes som en måde at udtrykke kærlig omsorg på.
Tips til din kommunikation: Skab en setting med ord og billeder, som viser, hvordan dit brand kan fungere som familiens samlingspunkt og give alle en god fælles oplevelse

2. Behovet for anerkendelse

Vi iscenesætter vores mad som aldrig før. Poster madfotos på Instagram og facebook i jagten på likes og beundrende kommentarer. Følger med i madprogrammer på tv, køber madmagasiner og kogebøger og melder os til madlavningskurser i fermentering samt ny nordisk madlavning for at blive bedre til at lave mad med wauw-effekt.
Tips til din kommunikation: Tydeliggør, hvordan dit brand hjælper os til at lave eller servere maden, så den tager sig særligt imponerende ud og høster masser af ros.

3. Selvrealisering. Vi er, hvad vi spiser – og i dag er vi også, hvad vi serverer!

De måltider, vi frembringer, fungerer som en livsstilsmarkør, fordi de mere end nogen sinde før afspejler vores prioriteringer, vores evner og vores sans for kvalitet.
Tips til din kommunikation: Fremhæv, hvordan dit brand kan få vores hjemmelavede måltider til at stråle af kvalitet, god smag og dygtigt håndværk.

***

Af Iben Rouw, cand.comm. og chefredaktør for AllerMad

 

Kilde: Danmarks største kvindestudie, ‘Alt om kvinder’, som er lavet af Aller Media i samarbejde med Bauer Media, Matas og Concept. Bag undersøgelsen står Ph.d. i forbrugeradfærd, Heidi Boye, der også er Strategisk Chef i Aller Media. Har du brug for mere data fra undersøgelsen, så kontakt Heidi på heidi.boye@aller.com.