Kontakt

Adresse
Aller Media A/S
Havneholmen 33
1561 København V

Tlf: 72 34 20 00

Derfor skal du bruge ”rigtige” kvinder i din kommunikation

Vi står i en tid, hvor nutidens kvindeidealer er i forandring. Og det har betydning for din kommunikation til kvinder. Måske det er tid til, at du sadler om!

I mange år har mediebilledet hyldet power-performer kvinden. Kvinden der kan det hele: karrierejob, 3 børn, ægteskab, en kæmpe omgangskreds og et åbent køkken med et bjerg af nybagte speltboller klar til uventede gæster. Og så løber hun selvfølgelig også lige et maraton i ny og næ. Med andre ord: Overskudskvinden. Hende vi ser i kommunikationsuniverser, på Instagram og på Facebook. Men findes hun overhovedet?

I Danmarks største kvindestudie, som vi har gennemført, står det lysende klart, at det er slut med power-performer-kvinden. Hun er gennemskuet, hun er urealistisk. Og de kvindelige forbrugere er trætte af hende.

Kvinder i dag vil se kvinder, som de kan identificere sig med. Vi har taget hul på en ny æra, hvor de ærlige og nære værdier skinner igennem. Hvor de kvinder, du bruger i dine branduniverser i en langt større udstrækning end tidligere, skal være ”rigtige” kvinder. Naturlige kvinder. Kvinder med personlighed og ægte power. Og fejl og mangler som alle os andre.

I vores store kvindestudie viser resultaterne på tværs af aldersspændet 18-65 år, at kvinder fascineres af kvinder med udstråling og personlighed. Det er ikke nok at se godt ud. Kvinder skal kunne identificere sig med og spejle sig i de kvinder, der præsenteres i kommunikationsuniverser. Også i dit brandunivers.

Magasiner går i front

Det har vi taget konsekvensen af hos Aller Media. Vi har på brandet SØNDAG testet og eksperimenteret med brugen af forskellige kvindetypologier over en årrække, og resultaterne taler sit tydelige sprog. De kvindelige læsere vil have naturlige og ”almindelige” kvinder. Det er her, vi ser de bedste performancemålinger, når vi tester vores indhold. Derfor bruger Søndag i dag udelukkende ”almindelige” kvinder som modeller på modesider. Og vi præsenterer dem på en måde, som giver læserne mulighed for at få et lille indblik i kvindemodellernes liv – for det virker.

Også magasinet Q er populært og elsket for at turde henvende sig ærligt og fordomsfrit til kvinder med kurver. Her går chefredaktør Dorthe Kandi i front med det gode eksempel – hvilket giver troværdighed og gennemslagskraft. Og modellerne er også her en blanding af professionelle plussize-modeller og almindelige læsermodeller.

Se Qs video her, som fik knap 100.000 visninger.

Selv engelske VOGUE har grebet tendensen og udgav i november sidste år deres første nummer udelukkende med rigtige kvinder som modeller.

***

Danmarks største kvindestudie: ‘Alt om kvinder’ er lavet af Aller Media i samarbejde med Bauer Media, Matas og Concept.