Kontakt

Adresse
Aller Media A/S
Havneholmen 33
1561 København V

Tlf: 72 34 20 00

  • Home
  • SoMe
  • SoMe-eksperten: Bliver Facebook det ’nye’ YouTube?

SoMe-eksperten: Bliver Facebook det ’nye’ YouTube?

Facebook tager kampen op mod YouTube og de traditionelle TV stationer og lancerer nu Facebook Watch. Watch bygger på al den viden, Facebook allerede har om dig.

Watch er Facebooks nye videoplatform, som arbejder med 30 minutters programmer i TV-format samt kortere video af 5-15 minutters varighed. Med Watch får du:

  • Personlig hjælp til, at du kan følge dit yndlingsshow med en personificeret liste, så du aldrig går glip af de seneste episoder
  • Hjælp til at opdage nye shows, der er organiseret omkring, hvad dine venner finder relevant, og hvilke højdepunkter der trender på Facebook lige nu.

Så i stedet for at skrive en post på Facebook, om hvad du nu skal se på HBO/Netflix af serie, forslår Facebook Watch det selv på baggrund af dine venners interaktion og fastholder dig i Facebooks univers. Ligesom på Facebook Live er folks kommentarer også en vigtig del af indholdet, og derfor har Watch integreret et kommentarspor med plads til reaktioner som en del af oplevelsen.

Formålet med Watch

Facebook går efter at få en stor bid af YouTube-kagen. Der hvor Facebook Watch virkelig differentierer sig i forhold til YouTube, er på hele communitydelen. Vi er vant til at dele og like på Facebook – hvilket vi ikke gør i samme omfang på YouTube.

Facebook gør det nu muligt for flere contentproducenter at udkomme med mindre formater, såsom minidokumentarer, mindre sportsbegivenheder, maduniverser og meget andet spændende indhold. Det betyder også, at flere mindre annoncører, som ikke har råd til en traditionel TV kampagne, kan producere et ”Watch spot”.

Idéen med Watch er, at brugerne kommer til at tilgå Facebook for at se de nyeste shows og serier. På nuværende tidspunkt er indholdet skabt af contentpartnere udvalgt af Facebook, men på længere sigt er det meningen, at alle videoproducenter med shows eller serier kan få adgang til at vise deres indhold på Watch.

Hvad betyder det som annoncør?

Facebook Watch tilbyder to muligheder i forhold til annoncørerne: Klassisk Ad Break (”Watch spot”) i et program, lidt ligesom vi kender dem fra Instastories. Det andet format, som netop har content i fokus, er branded content eller product placement i programmerne. Det giver os udgivere helt nye muligheder for at udvide vores Nativeproduktion ved at udvikle kortere programmer, hvor man som annoncør kan være en integreret partner i eksempelvis et madprogram. Ligesom ved en almindelig branded content post på vores brandsider, skal sponsor tagges, så der er fuld gennemsigtighed overfor forbrugeren. Værdien for dette Nativeprodukt vil være, at annoncørerne vil få hele communitydelen (instant feedback), hvor de selv kan deltage i dialogen med forbrugeren.

Selvom Facebook Watch ikke er lanceret til alle indholdsproducenter og lande endnu, er det en god ide at forberede sig på det nye format og hvordan man som annoncør vil anvende det i sit Mediemix.

***

Af Cecilia Boll, Senior Social Media Advisor, Aller Media