Kontakt

Adresse
Aller Media A/S
Havneholmen 33
1561 København V

Tlf: 72 34 20 00

Podcast – de unge lytter med!

Hvis du tror, at podcasts mest er for voksne, kan du godt tro om igen! De unge lytter nemlig i høj grad med – og de 12-13-årige lytter faktisk mere end de 16-17-årige …

 

Podcast er et medie i vækst! Flere og flere bruger køreturen til arbejde, træningen i fitnesscenteret eller en stille stund derhjemme til at blive underholdt og oplyst af en spændende podcast. Men podcast er faktisk ikke kun de voksnes medie. Vi Unges nye ’All About Teens’-studie viser nemlig, at de unge også i høj grad har taget podcast-mediet til sig – og jo yngre lytterne er, jo mere lytter de!

De yngste lytter mest

Vi Unges undersøgelse viser, at 20 % af 12-17-årige piger lytter til podcasts ugentligt, og det er især de yngste, der lytter med. Hos de 12-13-årige er det nemlig 23 %, der lytter hver uge, mens tallet for de 16-17-årige ligger på 17 %. Forklaringen på dette skal findes i, at den yngste del af teenagepigerne hurtigere tager nye medier til sig. De er vokset op i en verden med et stadigt stigende antal medier, og det føles helt naturligt for dem at afprøve og opsøge nye kanaler og formater.

Derfor er Vi Unge begyndt at producere podcasts til de danske teenagepiger!

Vores strategi er altid at være til stede på de kanaler, hvor de unge piger er. Derfor ville vi selvfølgelig også afprøve podcast-formatet i vores målgruppe af 12-17-årige piger – en målgruppe, der endnu ikke var lavet skræddersyede podcasts til i Danmark.

Pinlige historier – nu med lyd!

I juni måned lancerede Vi Unge en ny podcast-kanal i samarbejde med Bauer Media. Vi tog til at starte med udgangspunkt i de artikler fra bladet, som vi ved, vores læsere elsker (og altid har elsket) – brevkassen, de pinlige historier, godnathistorien og en novelle-serie, og vi udkommer pt. med fire podcasts hver uge.

Projektet har været en stor succes! Siden vi gik i luften den 5. juni, har vi haft over 110.000 downloads, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra vores brugere, som er glade for at få indhold i podcast-format, der passer præcis til dem og deres interesser.

Nu glæder vi os til at fortsætte med vores podcasts og ser frem til at udvikle endnu flere programmer med emner, der passer til de danske teenagepiger.

Vil du høre Vi Unges podcasts? Du kan finde dem på iTunes ved at søge på ’Vi Unge’, eller du kan søge på ’Vi Unge’ i podcast-appen på mobilen. Du kan også downloade appen ’RadioPlay’ og finde os under menupunktet ’Podcast’.

 

***

Af Julie Lund Mikkelsen, chefredaktør på Vi Unge.

Ønsker du at vide mere om All About Teens-studiet, kan du kontakte Julie på julie@viunge.dk