Kontakt

Adresse
Aller Media A/S
Havneholmen 33
1561 København V

Tlf: 72 34 20 00

5 skarpe om videoindhold

Mon ikke alle der arbejder det mindste med markedsføring, har fået tudet ørene fulde af, at videoindhold er det nye sort? Så lad os ikke bruge mere tid på at understrege det. Men hvorfor er det, at videoindhold fungerer så godt som kommunikationskanal mellem din virksomhed og din målgruppe? Vi har her samlet 5 pointer om videoindhold, der samtidig forklarer lidt om hvorfor det virker.

1. Respekter dit eget brand – og fortæl om det

Du/I kender jeres virksomhed bedst. Det betyder, at I er de bedste eksperter, når det handler om at fortælle de gode historier fra virksomheden. Hav derfor en klar strategi for, hvordan I vil fortælle jeres budskab; tænk som forbrugeren – hvad vil de vide? Hvad giver værdi for dem? … Og skab indholdet ud fra disse parametre. Strategien skal også indeholde en eller flere målsætninger for hvad I vil opnå, f.eks. større kendskabsgrad eller trafik til en bestemt side eller kanal.

2. Stats om videoindhold

Forbrugerne er flygtige og vil have information serveret hurtigt. Derfor er en video langt mere appetitlig for forbrugerne end en ”om os” underside. Tallene taler deres eget sprog. Ud af mange rapporter og opgørelser om videoindhold, er her lidt nøgletal om forbrugerne fra 2017.

 • Omkring 2/3 af forbrugerne foretrækker video under 60 sekunder
 • 79% af forbrugerne foretrækker at se en video om et produkt, fremfor at læse om det.
 • 84% af forbrugerne har foretaget køb, efter at have set en virksomheds video.
 • 45% ser ca. en times online video pr. dag.
 • Og ifølge Google er ca. 50% af de 18-34-årige villige til at stoppe op for at se en video der interesserer dem.
 • I følge Youtube selv foregår over 50% af video konsumering på en mobilenhed

Og det bringer os til næste punkt…

3. Formater

Husk at tage udgangspunkt i hvordan platformen fungerer og optimer altid til mobilenheder. Som tommelfingerregel bør du altid holde dig opdateret med, hvordan de forskellige platforme distribuerer videoer bedst, men pt. gælder nedenstående retningslinjer:

 • Facebook: vertikal/bredformat/kvadrat
 • Instagram og Instagram Stories: vertikal og kvadrat
 • Youtube: bredformat
 • Snapchat: vertikal

 4. Video ranker højt på Google

Inkluderer du din video i et Facebook-opslag, anbefales det at uploade videoen direkte til Facebook. Derved afspilles videoen som en indbygget del af modtagerens newsfeed. Thumbnailen fra videoen kan være op til 11 gange større end thumbnails, der vises for off-site videolinks. Den fylder faktisk hele bredden af din modtagers newsfeed.

Uploader du til Youtube, så husk at det er ejet af Google. Det betyder at dine videoer ranker højt i Googles søgeresultater, hvis de er relevante for søgningen. Husk at søgemaskineoptimere din video i youtube, ved at være opmærksom på at lave de rigtige tags, samt placere den i en korrekt kategori.

 

5. Det behøver ikke være dyrt!

At lave indhold kræver ikke nødvendigvis en høj productionvalue. Hvis indholdet og budskabet er stærkt nok og følger den føromtalte strategi, så kan meget laves med en iPhone og lidt ekstraudstyr.

Hav styr på følgende punkter, inden du går igang:

 • Lys: Undgå modlys og overbelysning. Har du lamper, så brug tid på at sætte dem, så det bedst mulige resultat opnås.
 • Lyd: Stil dig evt. i et mindre rum for at opnå mindre rumklang og susen. Optager du udenfor, så pas på vinden. Den overdøver ALT!
 • Stabilitet: Et lille stativ er altid en god ide.
 • Format: Hvor skal dit indhold distribueres? Husk at forskellige platforme kræver forskellige formater, vær opmærksom på det, når du filmer.

 

***

Af Anders Reinholdt, filmudvikler Aller Visuals